Milyen legyen a várásunk

Azt gondolom, mindannyian nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy az Úr eljövetele közel van. Úgy tűnik, minden azt jelzi, hogy az idő majdnem itt van. Mit kell ilyenkor cselekednünk? Természetesen, várnunk kell az eljövetelét, de ez több mint várás. A Szentírás azt mondja, „Sóvárogjátok az Isten napját.”2Pét.3:12. (Az angolban: Siettetitek / Előmozdítjátok az Isten napját. A ford.)

Ami a szívemen van, az a következő dolog: Hogyan várunk? Milyen módon mozdíthatjuk elő drága Urunk eljövetelét? Tudjuk, hogy Ő jön. Tudjuk, hogy az Ő eljövetele közel van. De csak tétlenül várunk? Vagy van valami, amit tennünk kell?
Amikor Dániel elolvasta Jeremiás könyvét, megtalálta benne Isten ígéretét, hogy Izrael gyermekeinek Babilonban való fogsága csak hetven év lesz. És amikor Dániel elolvasta a könyvet, felismerte, hogy már csak két év, és a fogságnak vége lesz. Milyen volt a hozzáállása? Bizonyára várta, hogy a két év elteljen, és a fogság véget érjen. De hogyan várakozott?
Nem semmittevően várt, mondván, hogy mivel Isten megígérte, hogy a fogság két év múlva véget ér, neki csak türelmesnek kell lennie, várni még két évet, és vége lesz az egésznek. Dánielnek nem ilyen volt a hozzáállása. Amikor felfedezte, hogy a fogságból még két év van hátra, odaszánta magát az imádságra. Más szóval, nemcsak tétlenül várta, hogy Isten ígérete beteljesüljön, hanem megértette Isten útját. Tudta, hogy Isten azért fedi fel az Ő gondolatait számunkra, hogy mi felvehessük a terhet, és imádkozzunk, amíg Isten akarata be nem teljesül.

Ha az Úr eljövetelére gondolunk, van valami, amiben Isten azt akarja, hogy az Ő népe együttműködjön és együtt munkálkodjon Vele. Ígérete mindig igaz. Vissza fog jönni, bármi is legyen, de visszatérése előtt megosztja gondolatait és szívét azokkal, akik közel vannak Hozzá. Az Úr titka azokkal van, akik Őt félik.  Tehát, kijelenti gondolatait az Ő népének, számítva arra, hogy ők cselekednek, és felveszik a terhet, és imádkoznak végig, amíg Ő visszajön. Ilyen kell, hogy legyen a hozzáállásunk. (Stephen Kaung)

A teljes cikk letölthető pdf formátumban: Előkészítve az Úr eljövetelét

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .